امروز:
مقام معظم رهبری :
رايانه‌ها و ارتباطات اينترنتى و فضاى مجازى و سايبرى فرصت فوق‌العاده‌اى است؛ مبادا اين فرصت ضايع شود

حضرت امام سجاد (ع)
1- قالَ الاْمامُ السجاد - علیه السلام - : ثَلاثٌ مَنْ کُنَّ فیهِ مِنَ الْمُؤمِنینَ کانَ فی کَنَفِ اللّهِ، وَأظَلَّهُ اللّهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ فی ظِلِّ عَرْشِهِ، وَآمَنَهُ مِنْ فَزَعِ الْیَوْمِ الاْکْبَرِ:

مَنْ أَعْطی النّاسَ مِنْ نَفْسِهِ ما هُوَ سائِلهُم لِنَفْسِهِ، ورَجُلٌ لَمْ یَقْدِمْ یَداً وَرِجْلاً حَتّی یَعْلَمَ أَنَّهُ فی طاعَةِ اللّهِ قَدِمَها أَوْ فی مَعْصِیَتِهِ، وَرَجُلٌ لَمْ یَعِبْ أخاهُ بِعَیْب حَتّی یَتْرُکَ ذلکَ الْعِیْبَ مِنْ نَفْسِهِ.

«بحارالأنوار، ج 75، ص 141، ح 3»

امام سجاد - علیه اسلام - فرمود: سه حالت و خصلت در هر یک از مؤمنین باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایه رحمت عرش الهی می باشد و از سختی ها و شداید صحرای محشر در امان است: اوّل آن که در کارگشائی و کمک به نیازمندان و درخواست کنندگان دریغ ننماید. دوّم آن که قبل از هر نوع حرکتی بیندیشد که کاری را که می خواهد انجام دهد یا هر سخنی را که می خواهد بگوید آیا رضایت و خوشنودی خداوند در آن است یا مورد غضب و سخط او می باشد. سوّم قبل از عیب جوئی و بازگوئی عیب دیگران، سعی کند عیب های خود را برطرف نماید.

2- قالَ الاْمامُ السجاد - علیه السلام - : ثَلاثٌ مُنْجِیاتٌ لِلْمُؤْمِن: کَفُّ لِسانِهِ عَنِ النّاسِ وَ اغْتِیابِهِمْ، وَ إشْغالُهُ نَفْسَهُ بِما یَنْفَعُهُ لاِخِرَتِهِ وَ دُنْیاهُ، وَ طُولُ الْبُکاءِ عَلی خَطیئَتِهِ.

«بحارالأنوار، ج 75، ص 140، ح 3»

امام سجاد - علیه اسلام - فرمود: سه چیز موجب نجات انسان خواهد بود: بازداشت زبان از بدگوئی و غیبت مردم، خود را مشغول به کارهائی کردن که برای آخرت و دنیایش مفید باشد. و همیشه بر خطاها و اشتباهات خود گریان و ناراحت باشد.


برچسب‌ها: احادیث و روایات


تاریخ : [ دوشنبه 1394/11/19 ] [ ] | نویسنده : [ رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

 

حضرت امام سجاد(ع) هنگام وداع با ماه رمضان چنین دعا می فرمود: خدایا! تو روزه ماه رمضان را یکی از وظایف گزیده و ناب و یکی از واجبات ویژه قرار دادی و آن ماه را در میان ماه های دیگر مخصوص شمردی... این ماه در میان ما جایگاهی ستوده پیدا کرد و برای ما همنشینی دلپذیر شد و بهترین سودهای دو جهان را بهره  ما کرد و چون مدتش به سر آمد و روزهایش همه سپری شد، از ما جدا شد. ما آن را چنان کسی وداع می کنیم که مفارقت او بر ما گران است و رفتن او سبب غمگینی و تنهایی است و این وظیفه ما بود که شکوه این ماه را پاس داریم و حرمت آن را بشناسیم و حق آن را ادا کنیم و به هنگام بدرود با این ماه می گوییم: سلام بر تو! ای آن که چون باشد قدرش بزرگ است و چون از دست برود فقدانش،رنج آور است. ای مایه امیدی که دوری اش دردناک خواهد بود... سلام بر تو! ای ماهی که در آن همه چیز به سلام و ایمنی پیوسته است. سلام بر تو ای مصاحب خوشایند، سلام بر تو! ای آورنده برکت ها و فرخندگی ها و ای شوینده پلیدی ها و گناه ها.

سلام بر تو! ای ماهی که تو را وداع می کنیم در حالی که هنوز تو را می خواهیم و هنوز شایق روزه گرفتن روزهای توایم... (صحیفه سجادیه، دعای ۴۵)


برچسب‌ها: احادیث و روایات


تاریخ : [ شنبه 1394/11/17 ] [ ] | نویسنده : [ رسول گلی زاده ]




تمامی حقوق مطالب، برای پایگاه قبله اهل سجود محفوظ است.

X