امروز:
مقام معظم رهبری :
رايانه‌ها و ارتباطات اينترنتى و فضاى مجازى و سايبرى فرصت فوق‌العاده‌اى است؛ مبادا اين فرصت ضايع شود

در ولادت حضرت اختلاف است و شاید اصحّ اقوال، نیمه جمادى الاوّل سال 36 یا پنجم شعبان 38 ه . باشد.

مادر ایشان «شهربانویه» دختر یزدگرد، پادشاه ایران‏1 مى‏باشد.
در کتب تاریخ، نام مادر امام چهارم‏علیه السلام مورد اختلاف است و علاوه بر «شهربانو» به دوازده صورت دیگر نیز آمده است؛ همچون: شاه زنان، جهان شاه، شهرناز، خوله، جهان بانو و سلافه.
مدت عمر آن حضرت 57 سال و امامتش 35 سال، در کربلا 23 ساله بود. وفات وى به سال 95 یا 94 هجرى و محلّ دفنش قبرستان بقیع مى‏باشد.

 

بعضى از صفات بارز آن حضرت‏

 

کثرت عبادت‏

ابن عباس مى‏گوید: حضرت رسول‏صلى الله علیه وآله وسلم فرمود: در روز قیامت منادى ندا مى‏کند: کجاست زین‏العابدین؟ پس گویا مى‏بینم فرزندم على بن الحسین در آن هنگام با تمام وقار، صفوف اهل محشر را بشکافد و بیاید.
آن حضرت را ذوالثفنات مى‏گفتند زیرا بر اثر کثرت سجده، پیشانى و دو کف دست و زانوهاى وى پینه مى‏بست و سالى دوبار آنها را مى‏بریدند.
در قرائت حمد به آیه «مالک یوم‏الدین» که مى‏رسید، بسیار تکرار مى‏نمود و چون به سجده مى‏رفت، سر برنمى‏داشت تا عرق مبارکش جارى مى‏شد. شبها را به عبادت مى‏گذراند و روزها روزه دار بود. چون ماه رمضان مى‏شد، تکلّم نمى‏کرد مگر به دعا و تسبیح و استغفار. آن حضرت بر تربت امام حسین‏علیه السلام سجده مى‏کرد.


برچسب‌ها: مقالات - مکارم اخلاق امام سجادعلیه السلام


تاریخ : [ شنبه 1394/12/29 ] [ ] | نویسنده : [ رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب

امام سجّاد(ع) از دیدگاه اهل ‏سنّت‏

محمّدمحسن طبسى

یکى از وظایفى که بر عهده شیعیان نهاده شده، «شناخت پیشوا و رهبر» مى‏باشد. در یک نگاه کلّى دو راه براى شناخت امام وجود دارد: از دیدگاه احادیث اهل تشیّع و از دیدگاه احادیث اهل تسنّن. در این نوشتار سعى شده از دیدگاه اهل سنّت گوشه‏اى از شخصیت ممتاز امام زین العابدین‏علیه السلام به پیشگاه شما سروران گرامى تقدیم شود.

در یک نگاه‏

«ذهبى» دودمان آن حضرت را این گونه مى‏نویسد: على فرزند حسین فرزند على بن ابى طالب فرزند عبد المطلب فرزند هاشم فرزند عبد مناف مى‏باشد.1
کنیه ایشان ابوالحسن، ابوالحسین، ابو محمّد و ابو عبداللّه است.2
لقب ایشان زین العابدین، سجّاد، هاشمى، علوى، مدنى، قرشى، على اکبر3 و برخى ایشان را على اصغر4 دانسته‏اند.
به ایشان «ابن الخیرتین» نیز مى‏گویند، به خاطر این که پیغمبر فرمود: خداوند متعال از میان بندگان خود، دو گروه را برگزیده است؛ از میان عرب، قریش و از عجم، فارس را برگزید.5 پدر بزرگوار امام سجّاد از قریش و مادر ایشان از ایران مى‏باشد، لذا به ایشان فرزند دو خیر مى‏گویند.
«ذوالثَّفنات» لقب دیگرى است که به آن حضرت داده‏اند. چرا که ایشان بر اثر عبادت و نماز بسیار، جایگاه‏هاى سجده‏اش همانند زانوى شتر پینه بسته بود.6


برچسب‌ها: مقالات - مکارم اخلاق امام سجادعلیه السلام


تاریخ : [ جمعه 1394/12/28 ] [ ] | نویسنده : [ رسول گلی زاده ]

ادامه مطلب



تمامی حقوق مطالب، برای پایگاه قبله اهل سجود محفوظ است.

X